Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízi jártasságot szereznek

Szöveg: Juhász László százados |  2011. március 31. 17:15

Egy alakulat legfőbb érdeke, hogy katonái szakmailag jól képzettek, felkészültek legyenek. A katonák célja, hogy megfeleljenek ezeknek a feltételeknek, és folyamatosan bővítsék ismereteiket. Ez a két közös érdek találkozott, és olvadt eggyé Szentesen: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Norvég projekt keretében, szolgálati célú kishajó vezetői képzést szervez.

Az alakulat egyik fő tevékenysége a hídépítés, amely során egy-egy folyón jelentős számú vízi jármű használatára, velük történő munkavégzésre van szükségük a műszaki felderítő és a hídépítő katonáknak. E beosztások ellátásához pedig nélkülözhetetlenek a  most megszerezhető vízi jártassági ismeretek. Éppen ezért a szervezők nem csodálkoztak azon, hogy a tanfolyamra negyvenen jelentkeztek. Március 21-én megnyitóval vette kezdetét a képzés. 

A rendezvényen Nyers József mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a képzést végző intézet képviselőit, valamint a tanfolyam hallgatóit. Hangsúlyozta, az oktatás fontosságát, hiszen ilyen tanfolyam még nem volt az alakulat katonái számára

A képzést végző budapesti Numerus Zéro Kft-t Marsi Pál oktatási szakmai igazgató, és Siba Vivien, a képzésért felelős oktatásszervező képviselte. A szakmai igazgató üdvözölte a tanfolyam hallgatóit, majd tájékoztatást adott a képzésről. Mint elmondta, a nyolcvan órás kurzus elméleti és gyakorlati órákból tevődik össze. Oktatják a hajóelmélet, a vonalismeret, a hajózási földrajz, a hajóvezetés és a hajózási szabályzat tantárgyakat.
A tanfolyamot április 12-én vizsga zárja.

1595916331
 
1595916332
 

 
 Fotó: a szerző felvételei