Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízszállítótól az önrakodóig

Szöveg: T. B. |  2008. október 16. 11:06

A RÁBA Járműgyártó Kft. écsi próbapályáján – a sokak által RÁBA-ringnek ismert helyszínen – rendezték meg a GBP elmúlt öt esztendejének eseményeit, tapasztalatait. A szervezők, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség , a RÁBA és a MH Összhaderőnemi Parancsnokság mellett főszerepet kaptak természetesen a kiállított járművek is.

A paletta kifejezetten színes volt: a „mezei" terepjáró teherszállító gépkocsik mellett számos speciális (műszaki mentő, ivóvíz- és üzemanyag-szállító, konténeres önrakodó, repülőtéri tisztító) felépítménnyel felszerelt járművet is láthattak a szép számmal érkező érdeklődők.

Sőt, az előadásokban nem a csak a múlt és a jelen, hanem a jövő járműveiről is sok szó esett: ilyen volt például a pápai nehéz szállító repülőezred C-17 Globemaster III-asainak kiszolgálását segítő üzemanyag-szállító gépjármű, melyet szintén a RÁBA fejleszt.

A járművek között megtekinthetőek voltak az „új generációs", korszerű Euro4-es szabványnak is megfelelő turbodiesel motorral felszerelt tehergépkocsik. A teherautók szinte változatlan külseje komoly belső előrelépést takartak, hiszen az Euro4-es motorok nem csak erősebbek és hatékonyabbak, hanem környezetünket is jobban óvják.

fotók: Galovtsik Gábor

1595880950