Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

XVI. Benedek: Békét Szíriában és Líbiában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. augusztus 8. 18:41

XVI. Benedek pápa augusztus 7-én, vasárnap felszólította a szíriai hatóságokat, hogy fogadják el a nép jogos törekvéseit, a líbiai ellenfeleket pedig arra, hogy kezdjenek párbeszédet.

A nyári rezidenciáján, Castelgandolfóban elhangzott vasárnapi imájában a katolikus egyházfő kijelentette, hogy „nagy aggodalommal figyeli a Szíriában lejátszódó, egyre drámaibb fejleményeket, az erőszak fokozódását, amely számos áldozatot és súlyos szenvedést okozott".

XVI. Benedek felszólította a hatóságokat és a lakosságot, hogy „mihamarabb állítsák helyre a békés együttélést, és foglalkozzanak megfelelő módon a polgárok jogos követeléseivel, tiszteletben tartva a nép méltóságát, és előmozdítva a térség stabilitását".

A pápa kitért Líbiára is, ahol – mint hangsúlyozta – „nem sikerült megoldani a helyzetet a fegyverek erejével". Arra buzdította „a nemzetközi szervezeteket és a politikai és katonai vezetőket, hogy eltökélten fogjanak ismét bele a politikai megoldáshoz vezető béketerv felkutatásához tárgyalások és építő párbeszéd útján".

Címkékjog