Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zaporozsecekkel Svejk nyomában

Szöveg: automenedzser.hu/honvedelem.hu |  2008. május 1. 18:36

Tíz Zaporozsec kiskocsiból álló autós futam indult el Lembergből (Lviv), hogy Magyarországot is érintve hat országon át járja végig azt az útvonalat, amelyen a regénybeli Svejk, a derék katona megfordult.

A bogárhátú Zaporozseceket felvonultató, Svejk, a derék katona nyomdokain elnevezésű autó rali a lembergi Svejk-szobortól vette kezdetét kedden. A gépkocsikaraván a Lengyelországon, Csehországon, Ausztrián, Magyarországon és Szlovákián át haladó mintegy 3200 kilométeres útvonalon érinti azokat a városokat, amelyekben Jaroslav Hasek világhírű regényalakja tartózkodott.

A két hétre tervezett futam résztvevői teljesítményükkel azt szeretnék elérni, hogy Ukrajna is bekerüljön a Svejk-útvonal idegenforgalmi projektbe. A regényalak ugyanis megfordult a Lemberg megyei Sztaroszambor környékén. A Svejk-útvonal meghosszabbítását az ukránok örömmel fogadnák, mert reményeik szerint fellendítené a hegyvidéki térség idegenforgalmát.

Útjuk során a lembergi autósok két öreg autók fesztiválján is részt vesznek a járműveikkel.

A bogárhátú ZAZ-965 az egyetlen Ukrajnában gyártott régi típusú autó. A nyugat-ukrajnai nagyváros Zaporozsec-tulajdonosai 1983-ban alakítottak klubot, azóta számos rendezvényen népszerűsítették kedvencüket.

Címkék