Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zászlószalag a balatonakarattyai központnak

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Érdi Róbert |  2024. május 18. 14:58

A honvédelem napjára készülve Somogyi Zoltán vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója kötötte fel az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) csapatzászlajára a Honvéd Vezérkar főnöke által adományozott zászlószalagot május 17-én. Az ünnepi alkalomból tartott állománygyűlésen elismeréseket nyújtottak át az alakulat katonái és honvédelmi alkalmazottjai részére.

20240517_magyar_honvedelem_napja_balatonakarattya_zaszloszalag_atadas_ER_007

Somogyi Zoltán vezérőrnagy méltatta a központ teljesítményét, amelyet az eddig kapott tizenkét zászlószalag, és Piros Ottó parancsnok márciusi dandártábornoki kinevezése is alátámaszt.

„Az MH RKKK 100 éves fennállásának évfordulóján, hét évvel ezelőtt kapott csapatzászlót. Az azóta adományozott tizenkét szalag hatalmas elismerés egy kis alakulat számára” – mondta Somogyi Zoltán vezérőrnagy, aki hozzátette, hogy ugyan érkezik a nyár, az üdülési szezon, de eközben a RKKK egyéb feladatairól sem szabad megfeledkezni. „A hazánkba települt szövetséges parancsnokságoknak szükség esetén fontos logisztikai támogatást kell biztosítaniuk” – emlékeztette az állományt a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója.

20240517_magyar_honvedelem_napja_balatonakarattya_zaszloszalag_atadas_ER_005

A zászlószalagot Takács Tamás ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség lelkészi kar vezetője és Mészáros László alezredes, a HM Protestáns Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze áldotta meg.

Takács Tamás ezredes szavai szerint a zászlószalagot ki kell érdemelni. „Egy dísznek akkor van értelme, ha a szépségen túl tartalommal is bír. A szalag az alázatos munka iránt kifejezett tiszteletet jelképezi” – fogalmazott.

Mészáros László alezredes Pál apostolt idézte a reményről és Isten szeretetéről. Hangsúlyozta: a befektetett energia akkor térül meg, ha állhatatosság és kipróbáltság övezi.

20240517_magyar_honvedelem_napja_balatonakarattya_zaszloszalag_atadas_ER_018

Piros Ottó dandártábornok, az MH RKKK parancsnoka köszönetet mondott a zászlószalagért és az állomány szolgálatának elismeréséért. Az ünnepi esemény végén a honvédelem napja alkalmából készült, a budai vár dicsőséges visszafoglalásáról szóló ünnepi kisfilmet nézték meg a jelenlévők, majd elismeréseket vehettek át a központ katonái és honvédelmi alkalmazottjai.