Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zuglóban folytatódik az együttműködés

Szöveg: Gyulai László Rafael százados | Fotó: a szerző felvételei |  2024. szeptember 7. 14:00

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvéd Kadét Program keretein belül a Magyar Honvédség vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred és a XIV. kerületi Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium.

202409_együttműködési_HKP_MH1TVE (2)

Az iskolákkal való együttműködés fő célja, hogy a felnövekvő nemzedéknek kézzelfogható és valódi értéket jelentő program álljon rendelkezésére, amely lehetővé teszi, hogy a mai kor kihívásaira megfelelően felkészülve léphessenek a felnőttkorba. Nemzeti érdekünk, hogy gyermekeink a hazájukért tenni is hajlandó felelős állampolgárokká váljanak.

A területvédelmi alakulat és az iskola között szeptember 5-én aláírt megállapodás egy hosszú távú szoros együttműködést, közös célok megvalósítását tartalmazza, egyben a program szervezése átkerült az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezredhez.

202409_együttműködési_HKP_MH1TVE (1)

Kaló Miklós ezredes, az ezred parancsoka úgy fogalmazott: „folytatjuk a kooperációt a hazafias nevelés szellemében, továbbá az intézmény számára olyan katonai szakmai segítséget biztosítunk, mellyel egy professzionális és sokrétű katonai oktatás valósulhat meg”.

Cifer Attila Péter, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum igazgatója nagyon fontosnak tartja az együttműködést: „a mai napon megköszöntük az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonasuli programunkhoz nyújtott eddigi támogatását és aláírtuk az új együttműködési megállapodást a Magyar Honvédség vitéz Reviczky László I. Területvédelmi Ezred képviselőjével. Bízunk benne, hogy kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatunk további eredményekkel fogja gazdagítani a megállapodásban részvevőket”.

202409_együttműködési_HKP_MH1TVE (3)