Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A Zrínyi 2026 középpontjában a katona áll”

Szöveg: Révész Béla |  2018. július 11. 18:13

Ünnepélyesen átadták az MH Altiszti Akadémia felújított helyőrségi szállóját Szentendrén július 11-én, szerdán. Az eseményen részt vett dr. Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára is.

1599190286
1974-ben épült Szentendrén az a helyőrségi szállóként funkcionáló épület, amely teljes felújításon esett át a közelmúltban. A rekonstrukció során megújult a teljes elektromos, víz- és szennyvízhálózat, a fűtési rendszer, kicserélték az összes nyílászárót, valamint új szigetelést kapott a tető és a homlokzat is.

A jelenleg százhuszonöt fő elszállásolására alkalmas felújított épület ünnepélyes átadásán – amelyen jelen volt dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese is – dr. Kádár Pál mondott beszédet. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára kiemelte: a Magyar Honvédség a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program révén történelmi lehetőséget kapott, hiszen mind a költségvetés, mind a politikai szándék, mind a stratégia rendelkezésre áll annak végrehajtásához. „Ennek a programnak a középpontjában a katona áll, maga az ember, mint legfontosabb eleme a honvédelmi rendszernek" – hangsúlyozta dr. Kádár Pál, hozzátéve, hogy a tárca további célja a Magyar Honvédség folyamatos, ütemezett fejlesztésén belül az elhelyezési körülmények, a katonák egyéni felszerelésének, ruházatának és fegyverzetének modernizálása is. „Önök életüket készek áldozni ezért az országért, megérdemlik, hogy méltó körülmények között tudjanak felkészülni szolgálati feladataikra" – zárta beszédét a tárca közigazgatási államtitkára.

1599190286
Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka beszédében rámutatott: a felújított épületnek óriási jelentősége van, hiszen az állomány jelentős része ingázik, így azonban már lesz olyan hely, ahol az egész napos szolgálat után, 21. századi körülmények között tudnak pihenni.

A 600 millió forintból 138 nap alatt felújított szálló bejáratánál a nemzetiszínű szalagot dr. Kádár Pál közigazgatási államtitkár és Bozó Tibor dandártábornok vágták át.

1599190286
Fotó: Rácz Tünde