Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élményt nyújtottak

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. május 31. 9:07

Immár negyedik alkalommal adott helyet az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) a LáriFári Alapítvány által szervezett Kerekes Regattának. A nehéz élethelyzetben lévő gyermekek karitatív vitorlásversenyén a részt vevő hajók között volt az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred „Baja” aknamentesítő naszádja és a Honvéd Üdülő két elektromos hajója is.

1596033390

A LáriFári Alapítvány szervezésében az idén ötödik alkalommal rendezték meg a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek karitatív vitorlásverseny-sorozatát, amelynek fővédnöke Litkey Farkas, tizenkétszeres Kékszalag-győztes, világbajnok vitorlázó volt. Az alapítvány – a Magyar Vitorlás Szövetség karitatív stratégiai partnereként – hagyományteremtő szándékkal indította útjára a kezdeményezést, hogy versenyprogramok keretei között élményterápiás céllal, a lelki rehabilitációt elősegítve, egész napos kikapcsolódást biztosítson a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek és családtagjaik részére.

1596033391

A sorozat május 27-én, szombaton Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban a Kerekes Regattával kezdődött. A mozgáskorlátozott, kerekesszékes gyermekeket, felnőtteket és kísérőiket a parton is programok, kreatív foglalkozások, játékok várták, de a nap fénypontja természetesen a vízre szállás izgalma volt. A karitatív versenysorozatot rövid idő alatt számos vitorlázó biztosította támogatásáról, lehetővé téve, hogy hajójukkal egy rövid pályaverseny keretein belül kóstolhassanak bele az érintett gyermekek és családtagjaik a vitorlázás élményeibe. A részt vevő hajók között volt az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred „Baja" aknamentesítő naszádja és a Honvéd Üdülő két elektromos hajója is.

1596033391

A rendezvényen Piros Ottó ezredes, az MH RKKK parancsnoka újságírói kérdésre válaszolva elmondta: fontosnak tartja, hogy az üdülő a lehetőségekhez mérten ezeket a civil kezdeményezéseket is támogassa. A LáriFári Alapítvány programja mellett Balatonakarattyán rendezték tavaly a hátrányos helyzetű fiatalok Fair Play Foci kupáját, valamint az elmúlt nyáron Böjte Csaba testvér gyermekotthonából is érkeztek fiatalok, akik néhány gondtalan napot tölthettek az üdülőben.

1596033392

Fotó: a szerző felvételei