Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ma van a haderőtervezők napja

Szöveg: Nyulas Szabolcs | Fotó: Dévényi Veronika |  2019. augusztus 29. 15:56

Látványos programokkal várták az állományt a haderőtervezők napján, augusztus 29-én az újpesti hadikikötőben. A rendezvényen Sticz László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség vezetője úgy fogalmazott: minden beosztottja megérdemli az elismerést az áldozatos feladatvégzés miatt.

1596067187

A dandártábornok ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a haderőtervezésnek évről évre olyan összetett kihívásokkal kell szembenéznie, amelyek egyre nehezebbek. Jó példa erre a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amelyet gyorsan, de kiemelkedő szakmai precizitással kellett elindítani, úgy, hogy közben átalakultak a Magyar Honvédség és a szaktárca szervezeti viszonyai. „Ezért érvényes munkánkra hatványozottan a Magyar Honvédség parancsnokának hitvallása, amely a csapatmunkát emeli ki" – mondta, hozzátéve, az állomány ebben tényleg jó, hiszen dinamikusan és proaktívan képes reagálni a kihívásokra.

Az állomány munkájára a jövőben is számít mind a tárca, mind pedig a hadsereg vezetése, hiszen a már említett haderőfejlesztés egyre összetettebb és szerteágazó feladatot ró a haderőtervezőkre. A program megvalósításáért teljes erőbedobással kell küzdeni – hangsúlyozta a csoportfőnök. „A Magyar Honvédségben alkalmazkodni tudó, korszerű ismereteket elsajátító szakemberek szolgálnak, akik képesek megfelelni a kor követelményeinek. A haderőtervezési csoportfőnökségen kiváló szakmai felkészültséggel rendelkező, nagy munkabírású, proaktív hozzáállású katonák és honvédelmi alkalmazottak dolgoznak, akik segítségével a szervezet képes elérni a kitűzött céljait" – fogalmazott.

A rendezvényen előléptetéseket jelentettek be, elismeréseket adtak át, majd kezdetét vette az ünnepi műsor és a különböző bemutatók.

GALÉRIA