Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy kihívásokat tartogat a jövő

Szöveg: Snoj Péter |  2017. október 20. 16:18

Továbbra is van okunk aggódni a jövőt illetően, éppen ezért fontos, hogy fenntartsuk védelmünket – fogalmazott dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára október 20-án, pénteken, Budapesten, az Európai Katonai Újságírók Szövetsége (European Military Press Association – EMPA) kongresszusán.

1596040251

Október 17-20. között Budapesten rendezte meg éves kongresszusát az EMPA. A találkozó utolsó napján az európai országokból érkező katonaújságírók közelebbről is szemügyre vehették magyar kollégáik munkáját.

A HM Zrínyi Nonprofit Kft. kommunikációs ágazatánál tett látogatás során dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a kongresszus résztvevőinek. Szólt a Magyarországot és a Magyar Honvédséget 2015 óta kihívások elé állító illegális bevándorló-hullámról. Mint elmondta, a kialakított ideiglenes biztonsági határzár nemcsak hazánk, de a schengeni-övezet védelmét is jelenti.

1596040251

Előadásában kiemelte: Európa védelme nagyban múlik a tagországok összefogásán és a közös cselekvésen, melyek hiányában a veszély egyre nagyobb lehet. Dr. Földváry Gábor arról is szólt, hogy a Visegrádi Négyek országaitól már a kezdetektől fogva szolidaritást kapott Magyarország. Hangsúlyozta azt is, hogy hazánk számára fontos kérdés az észak-afrikai országok határvédelmének megerősítése is, hiszen az ott kialakított kontroll és segítség Magyarország védelmét is szolgálja.

A nap folyamán a katonai újságírókat Benkóczy Zoltán, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatta a cég feladatairól, majd a kongresszus résztvevői felkeresték a magyar katonai sajtó valamennyi részlegét, így a honvedelem.hu weboldalt működtető internet szerkesztőséget, a Katonai Filmstúdiót, a Zrínyi Kiadót, a Magyar Honvéd magazin szerkesztőségét, valamint a dekorációs és rendezvénytámogató osztályt.

1596040251

A rendezvényre érkező szakemberek egy nappal korábban látogatást tettek Táborfalván – ahol megtekintették az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár egyik kiképzési foglalkozását -, valamint Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

1596040252

Fotó: Tischler Zoltán