Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi gyerektalálkozó Balatonkenesén

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. december 17. 19:46

Idén a Honvédelmi Minisztérium is hozzájárul a Magyar Országgyűlés és a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat által szervezett, „Parlamenti Gyermekkarácsony” megrendezéséhez. A minisztérium a rendezvény három napja alatt a balatonkenesei üdülőjében biztosítja a külföldről, valamint a katasztrófa sújtotta területről érkező gyerekek elhelyezését és étkeztetését.

December 16-án, péntek délután folyamatosan érkeztek a gyerekek és kísérőik Balatonkenesére, a Honvédelmi Minisztérium üdülőjébe. A Napfény Szálló különtermében a vendéglátók már várták a fiúkat és lányokat, majd köszöntötték őket Magyarországra érkezésük alkalmából. Az első csoport két busza Erdélyből, nem sokkal tizenkét óra után futott be az üdülőbe. A százkét gyerek és kísérőik Nagyvárad és környékéről jöttek.

1595911548

A csoportot dr. Steiger József, a Honvédelmi Minisztérium Vagyonfelügyeleti Főosztály vezetője fogadta.
Köszöntőjében elmondta: a rendezők szeretnének felejthetetlen élményeket biztosítani a gyerekeknek, ezért olyan programokat állítottak össze, hogy minél többet lássanak majd az országból. Az előttük álló napok ezért egy életre szóló emléket jelenthetnek. A főosztályvezető azt kívánta, hogy ezen a néhány napon mindenki érezze nagyon jól magát és mindenkinek legyen „boldog és békés karácsonya."

1595911548
A szervezők tájékoztatásul elmondták, a Honvédelmi Minisztérium felkérést kapott a rendezvény támogatására, amit dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter örömmel felvállalt. Az előttük álló három napban az üdülőben 244 gyerek és 40 kísérő elszállásolását és étkeztetését biztosítják. Erdélyből 102, a Kárpátaljáról 44, Újvidékről 25, Horvátországból 45 és Kolontárról 28 gyerek érkezik.

A pénteki nap az ismerkedésé volt, a közös ebédet követően az üdülőben szerveztek programokat a gyerekeknek. Este, a vacsoránál az üdülő vezetője köszöntötte a gyereksereget. Szombaton Budapestre, a Parlamentbe látogatnak, ahol a házigazda, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára lesz. Vasárnap délután, illetve az esti órákban indulnak haza a csoportok, de lesznek olyanok is aki csak hétfőn hagyják el az üdülőt.

További képekért kattintson galériánkra!

Fotó: Tóth László