Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2022 eseményei képekben – missziós összeállítás

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 31. 7:27

A magunk mögött hagyott esztendő legfontosabb eseményeiből válogattunk mostani összeállításunkban. Archívumunkból visszakerestük minden hónap kiemelkedő missziós történését és kiválasztottuk az ott készült legjobb fotót.

missziós_2022_01

Január. A magyar hadtörténelem egyik legnagyobb veszteségét eredményező doni hadműveletekben elesett magyar hősökről a Szarajevóban szolgálatot teljesítő magyar katonák is megemlékeztek (fotó: Barsi Balázs őrvezető)

* * *

missziós_2022_02

Február. Az ENSZ Libanoni Békefenntartó Misszióban (United Nations Interim Force in Lebanon - UNIFIL) szolgáló magyar katonák békefenntartói feladataik végéhez érve medálátadó ünnepségen vettek részt (fotó: UNIFIL)

* * *

missziós_2022_03

Március. Az MH KFOR Kontingens 26. váltása megkezdte féléves külszolgálatát Koszovóban. A parancsnoki beosztás átadás-átvételi ünnepségén részt vett Kajári Ferenc vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka (fotó: Búz Csaba főhadnagy)

* * *

missziós_2022_04

Április. Az MH EUFOR kontingens 26. váltásának katonái békeműveleti lőgyakorlatot teljesítettek jó eredménnyel (fotó: Hidvégi Ferenc őrnagy)

* * *

missziós_2022_05

Május. Egy napon két átadás-átvételi ünnepségen is magyar katonáké volt a főszerep Bosznia-Hercegovinában. Május 11-én ugyanis mind az EUFOR, mind pedig a helyi NATO Parancsnokság törzsfőnöki tisztségét magyar dandártábornoktól és ezredestől, magyar dandártábornok és ezredes vette át a szarajevói Butmir táborban (fotó: Snoj Péter)

* * *

missziós_2022_06

Június. A koszovói KFOR-misszióban, magyar kezdeményezésre, első alkalommal rendezték meg a „Murph Challenge” elnevezésű katonai kihívást (fotó: Szabóné Varga Erika százados)

* * *

missziós_2022_07

Július. Lövészeteken vettek részt július közepén a Koszovóban szolgálatot teljesítő KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj 1. manőverszázadának katonái (fotó: Szemenyei Ákos tizedes)

* * *

missziós_2022_08

Augusztus. Tömegoszlatást gyakoroltak az MH EUFOR Kontingens 26. váltásának katonái a szarajevói Butmir táborban (fotó: Kertész László)

* * *

missziós_2022_09

Szeptember. Más nemzetekkel közösen hajtottak végre kiképzési repüléseket a Magyar Honvédség Gripen vadászgépei a Baltikumban (fotó: dr. Toperczer István alezredes)

* * *

missziós_2022_10

Október. A Szövetséges Fegyveres Erők Nápolyi Összhaderőnemi Parancsnoksága (NATO JFCNP) rendezte meg a Déli Hadszíntér Parancsnokok Koordinációs Konferenciáját, amelyre a NATO összhaderőnemi és haderőnemi parancsnokai mellett a nemzeti összhaderőnemi parancsnokságok és a NATO partnerországok megegyező szintű katonai képviselői is meghívást kaptak (fotó: JFCNP)

* * *

missziós_2022_11

November. Szpisják József dandártábornok ebben a hónapban vette át a KFOR parancsnokhelyettesi beosztását Luca Piperni dandártábornoktól. A több missziót is megjárt magyar tábornok legfontosabb teendői között szerepelt a Novo Seló-i tábor és az ott állomásozó MH KFOR Kontingens - azaz a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj – meglátogatása (fotó: Visnyei Bence főhadnagy)

* * *

missziós_2022_12

December. A köztársasági elnök adta át az itthoniak ajándékait az Irakban szolgáló katonáinknak (fotó: Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldala)

Címkékmisszió
Kapcsolódó cikkek