Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi ízek Kabulban

Szöveg: MH KNR ŐBK-2 kommunikációs tiszt |  2013. július 30. 13:36

Nemzetközi főzőestet tartottak július közepén a Kabul Nemzetközi Repülőtéren, ahol a magyar konyha néhány jellemző ízét is mindenki megkóstolhatta.

1595957748

A táborban dolgozó helyi lakosságra és a ramadánt megtartó nemzetek katonáira tekintettel a részt vevő hat nemzet csak este kezdhette meg saját ételeinek elkészítését. A barbecue partynak meghirdetett rendezvényen a magyar kontingenst a szervezők arra kérték, hogy ne süssön, hanem az általuk biztosított alapanyagokból az egyik nemzeti ételünket készítse el.

Az MH Kabul Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens (MH KNR ŐBK) második váltásának tagjai az MH Nemzeti Támogató Elem segítségével a közel 100 kiló marhahúsból hét bográcsban pörköltet és gulyáslevest készítettek.

1595957748

A magyar kontingens a számára biztosított területen hazánk kultúrájának és hagyományainak népszerűsítésére egy kisebb kiállítást rendezett be, ahol kóstolóval egybekötve − szalámit, sonkát, kolbászt kóstolhattak meg a katonák – kínálta a mintegy 400 adag magyaros ételt azoknak, akik beálltak a talán leghosszabb sorba.

Jocelino Rodriges ezredes, a Force Protection Group portugál parancsnoka a remek szervezésért köszönetét fejezte ki Apáti Zoltán ezredesnek, az MH KNR ŐBK parancsnokának, és kiemelte: „Magyarország büszke lehet arra, hogy ilyen katonái vannak, mint akik itt most Afganisztánban szolgálnak."

A táborban szolgálatot teljesítő nemzetek katonái közül mintegy 1500-an vettek részt a főzőesten, ami kiváló lehetőséget biztosított a nemzetközi összetartás és barátság további mélyítésére is.

1595957749