Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kontingensváltás Szarajevóban

Szöveg: Nagyné Iglódi Márta alezredes és dr. Schmidt Gergely László hadnagy | Fotó: Dr. Schmidt Gergely László hadnagy |  2020. március 18. 7:18

Megtörtént az átadás-átvétel az MH EUFOR Kontingens 23. és 24. váltása között. Az ünnepi állománygyűlést követően ismét a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred lobogója került ki az Európai Unió és Magyarország zászlaja mellé a szarajevói Butmir-táborban.

1596077190

A parancsnoki beosztás átadás-átvételét, valamint a jegyzőkönyvek aláírását követően Tamás Gábor alezredes köszönte meg a 23. váltás tagjainak az elmúlt fél évben végzett munkát és helytállást, majd Pintér István alezredes kívánt hatékony együttműködést, sikeres és eredményes munkát az új kontingens katonáinak.

Ezt követően levonták a hazatérő MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred zászlaját, majd felvonták a székesfehérvári székhelyű alakulat lobogóját.

1596077191

Az átadást-átvételt követően a két kontingens katonái a nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen vettek részt.  A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Pósa Krisztián, Magyarország bosznia-hercegovinai nagykövete is. Szabó László dandártábornok az EUFOR ALTHEA művelet törzsfőnöke beszédében méltatta őseink hazafiságát, összefogását, ami hozzájárult a modern Magyarország alapjainak letételéhez.

1596077191

Az ünnepségen Szabó László dandártábornok, Bárdos Antal ezredes, a NATO Szarajevói Parancsnokság törzsfőnöke, valamint Tamás Gábor alezredes elismeréseket adott át.

A megemlékezés zárásaként a 23. váltás katonái ünnepi műsort adtak.

GALÉRIA