Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Medálparádé a Butmir-táborban

Szöveg: Nagyné Iglódi Márta alezredes | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 28. 13:49

Az EUFOR békeműveleti feladataikat befejező katonák számára rendeztek medálparádét a napokban, a szarajevói Butmir-tábornban. A rendezvényen részt vett Reinhard Trischak vezérőrnagy, a bosznia-hercegovinai békefenntartó misszió parancsnoka is.

1596076556

A rendezvényen – a kitüntetések átadása mellett – a Többnemzeti zászlóalj (MNBN) parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ceremóniájára is sor került.

Manfred Leitner alezredes, leköszönő parancsnok beszédében kiemelte a Többnemzeti zászlóaljban szolgáló katonák hozzáértését, helytállását. Külön szólt a magyarokról, mint a művelet harmadik legnagyobb hozzájáruló nemzetéről. Hangsúlyozta: a miszióban minden résztvevő katona munkája rendkívül fontos, hiszen ők mindannyian hozzájárulnak az EUFOR sikeréhez. Köszönetet mondott a békefenntartók családjainak is, hiszen ők is áldozatot hoznak azért, hogy mindez megvalósulhasson.

Az MNBN új parancsnoka, Alfred Steingress alezredes köszöntőjében a hatékony együttműködés, a további tapasztalatszerzés és a csapatok műveleti képességének fokozásához szükséges gyakorlatok fontosságát emelte ki.

1596076561

A rendezvényen az EUFOR parancsnoka is köszöntötte a felsorakozott katonákat. Megköszönte a műveletben résztvevők elkötelezettségét, ami nélkül a misszió nem lehetne sikeres.

A medálokat Reinhard Trischak vezérőrnagy, Szabó László dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, Selim Gokcegoz ezredes, az EUFOR törzsfőnökének műveleti helyettese, valamint Manfred Leitner alezredes tűzte fel a katonák zubbonyára.

A külszolgálat alatt végzett kimagasló munkája elismeréséül Dede Gyula őrnagy külön elismerést kapott. Az emlékplakettet Szabó László dandártábornoktól vehette át.

GALÉRIA

×