Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi környezetben kellett bizonyítani

Szöveg: Galambos Sándor |  2012. október 3. 18:01

Az elmúlt hónapok alatt végzett munkájukkal önök hozzájárultak hazánk pozitív megítélésének erősítéséhez, elismerést vívtak ki a hazai és a nemzetközi közvélemény körében egyaránt  – üdvözölte a missziókból hazatért katonákat Szolnokon Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke október 3-án.

1595942450

„Büszke vagyok arra, hogy önök becsülettel helytálltak a műveleti területeken, öregbítették hazánk és a Magyar Honvédség hírnevét. Maradéktalanul oldották meg a feladataikat, pedig missziós kontingens tagjaként külföldön szolgálni nem könnyű feladat. Önöknek bizonyítaniuk kellett nemzetközi környezetben is, el kellett fogadtatniuk magukat és elismertetni a szakmai tudásukat más nemzetek katonáival, feladataikat szövetségeseinkkel közösen, szoros együttműködésben kellett megoldaniuk. Ugyanakkor meg kellett maradniuk magyarnak, hirdetni a magyar értékeket, a kultúrát, segíteni a társaikat, odafigyelni egymásra, képviselni a szakmaiságot, és nem utolsósorban elismerést szerezni önmaguknak, a hazájuknak, a magyar katonáknak. Önök megfeleltek ezeknek az elvárásoknak!" – köszöntötte a hazatért missziók katonáit Huszár János dandártábornok.

 

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison megrendezett visszafogadó ünnepségen az ENSZ ciprusi békefenntartó missziója (United Nations Peacekeeping Force in Cyprus – UNFICYP), az MH Mi–17-es Légi Tanácsadó Csoport (Air Advisory Team – AAT), az MH Mi–35 Légi Kiképzési Támogató Csoport (Air Mentor Team – AMT), illetve a Sínai-félszigeten állomásozó Többnemzeti Erők és Megfigyelők (Multinational Force and Observers – MFO) misszió hazatérő tagjait, valamint az egyéni beosztásokból hazaérkező katonákat köszöntötték – családtagjaik és hozzátartozóik jelenlétében.

1595942450

Külföldi katonai szolgálatuk befejezése alkalmával a most hazatérteket Hende Csaba honvédelmi miniszter Békefenntartásért Szolgálati Jellel tüntette ki. A nemzetközi békemisszió során tanúsított kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Magyar Honvédség-érmet adományozott Koller József ezredesnek, Lukács Péter mérnök alezredesnek és Oláh Gábor őrnagynak.
Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárggyal köszönte meg Szili Zoltán őrnagy, Dám László főtörzsőrmester, Böröczfi Sándor zászlós, Timpfel Jenő főtörzsőrmester, Boros István főhadnagy, Kutas Kálmán főtörzsőrmester, Lédeczi Zoltán Tamás főhadnagy, Daróczi Attila főtörzsőrmester, Nagy Sándor zászlós, Halász Károly főtörzsőrmester, Búzás Anikó rendőr alezredes és Farias-Pölöskei Erna rendőr őrnagy munkáját, Szívós Krisztián szakaszvezetőt pedig emléklappal tüntette ki.

Fotó: A szerző felvételei