Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megölték a Hezbollah egyik parancsnokát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 3. 16:51

Megölték a Hezbollah libanoni síita szervezet egyik parancsnokát és néhány más tagját Szíriában – jelentették be október 2-án, kedden a libanoni biztonsági szervek. Ali Husszein Nasszif, a Hezbollah egyik parancsnokának holttestét Libanonba szállították – közölték libanoni források.

A Hezbollah televíziója, az al-Manar kedden a szervezet két – állítólag ugyancsak Szíriában megölt – tagjának temetéséről adott filmes tudósítást. A radikális síita szervezet a szíriai rezsim egyik támogatója, az ottani ellenzék szerint a Hezbollah segíti Bassár el-Aszad elnököt abban, hogy fegyveres harcot folytasson a felkelők ellen. Nem tudni, hogy a most megölt emberek harc közben vesztették-e életüket.

Legalább tizenegy ember halt meg, ketten pedig megsebesültek kedden a szíriai kormányerők tüzérségi támadásainak következtében a Damaszkusz közelében fekvő Haraszta településen – jelentette ugyanezen a napon a londoni központú Emberi Jogok Szíriai megfigyelő Központja (OSDH). A fővárostól tíz kilométerre északkeletre lévő helységet a felkelők tartják ellenőrzésük alatt.

Címkékjogtüzér