Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Egyszerre kell a testi épségemre és a munkámra is figyelni”

Szöveg: MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred | Fotó: a szerző felvételetei |  2021. március 19. 16:04

György Tibor őrmester, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 1. Területvédelmi Zászlóaljának altisztje kiképzőként szolgál, fő feladata az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák alapfelkészítése. A kiképzésekről gyakran készülnek tudósítások, így nem szokatlan számára a fényképezőgép, amelynek néhány hónapja már a másik oldalán áll, az őrmester ugyanis 2020 novembere óta az Európai Unió Mali Kiképző (EUTM Mali) misszió fotósa.

20210319-mali (7)

György Tibor őrmester a főparancsnokságon, a kommunikációs iroda fotósaként szolgál, ahol a területen zajló kiképzésekről készít fotókat és videós anyagokat. A gyakori utazás elengedhetetlen része feladatának, mivel országszerte zajlanak a felkészítések. „Odahaza kiképző vagyok, ezért tudom, hogyan kell jól helyezkedni egy jó fotó, videó elkészítéséhez. Ugyanakkor kihívást jelentett, hogy rengeteg új eszközt kellett megtanulnom kezelni, egyik ilyen például drón” – mondja. A helyi erőknek előadásokat is tart, hogyan kell műveleti területen fotózni és videózni. „A precizitás és a gyorsaság a legfontosabb, máskülönben lemaradok az adott pillanatról. Sokszor műveleti területen kell anyagot készítenem, ahol a biztonság a legfontosabb, így egyszerre kell testi épségemre és a munkámra is figyelni” - teszi hozzá.

20210319-mali (6)

A Magyar Honvédség 2013 óta vesz részt a mali misszióban, amely során a magyar katonák Bamakóban, a főparancsnokság törzsében, illetve a koulikoro-i kiképző központban végzik napi feladataikat. A misszióban 22 nemzet vesz részt, a cél pedig az országhatáron belüli biztonságos környezet megteremtése és a terrorista csoportok jelentette fenyegetés felszámolása.

Címkékmisszió