Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik a katonák oltása

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2021. március 19. 17:48

A Magyar Honvédség a koronavírus-járvány elleni védekezésből minden rendelkezésre álló eszközzel kiveszi a részét, legyen szó a határvédelemről, a kijelölt egészségügyi intézmények támogatásáról, vagy a köznevelési intézmények speciális fertőtlenítéséről.

Már az Operatív Törzs március 9-ei sajtótájékoztatóján bejelentették és azóta többször is megismételték, hogy a regisztrált idősek oltásával párhuzamosan elkezdődött a rendőrök és a katonák oltása is. Erre azért van szükség, hogy a járvány elleni egészségügyi és rendvédelmi védekezés, az ország közbiztonsága és határvédelme továbbra is zavartalan legyen. Az erről szóló tájékoztató azóta is olvasható a https://koronavirus.gov.hu/aktualis oldalon, és ezt infografika is szemlélteti.

Továbbá minden egyes reggeli, a járványügyi adatbejelentő közlemény is tartalmazza, hogy elkezdődött a rendvédelmi és honvédelmi erők oltása. Utóbbiról a Magyar Honvédség hivatalos honlapja, a honvedelem.hu is beszámolt:

- https://honvedelem.hu/hirek/uj-kihivas-uj-kepesseg-szolgalatba-alltak-a-katonai-oltobuszok.html
- https://honvedelem.hu/hirek/harom-nap-alatt-ezer-katonat-oltottak-be.html

Mindemellett valóban nem a honvédelmi állomány oltásának mutogatását tartjuk ebben a helyzetben a legfontosabbnak, hanem azt, hogy a koruknál fogva legveszélyeztetettebb, regisztrált idősek oltása mielőbb megtörténjen.

A Magyar Honvédség ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megtesz az ország és a magyar emberek védelme érdekében.