Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerések Afganisztánban

Szöveg: Palágyi Gáspár főhadnagy | Fotó: Daniel Paciarelli szakaszvezető |  2021. február 8. 11:25

Az afganisztáni műveleti területen, nemzetközi kötelékben nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréséül emlékkeresztet (Croce commemorativa „per la cooperazione”) adományozott Kövesi Dávid századosnak, az MH Biztosító Szakasz II. parancsnokának Alberto Vezzoli dandártábornok, a Nyugati Kiképző, Tanácsadó és Támogató Parancsnokság (TAAC-W) parancsnoka.

Kövesi Dávid_százados_elismerése (1)
Kövesi Dávid_százados_elismerése (2)_v

A tábornok megköszönte a rendkívül jó együttműködést, a százados és a teljes magyar kontingens munkáját, valamint elismerően nyilatkozott a feladatvégrehajtás színvonaláról.

A misszió ideje alatt többször is személyesen, helyszíni látogatások alkalmával győződött meg a magyar katonák kiváló szakértelméről és elhivatottságáról.

Az emlékkereszt mellett, Franco Del Fa Vero ezredes, a Task Force Arena parancsnoka ünnepélyes keretek között átadott elismerő oklevélben méltatta Kövesi Dávid teljesítményét.

A százados hangsúlyozta: ezek az elismerések csak annak köszönhetőek, hogy az általa vezetett állomány a szolgálatellátás utolsó pillanatáig kitartóan, fegyelmezetten, minden nehezítő körülményt leküzdve hajtotta végre feladatait, és ezért nagyon büszke a kontingens minden tagjára.

Kövesi Dávid_százados_elismerése (3)