Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovói kontingensváltás

Szöveg: Jánosi Eszter főhadnagy | Fotó: Sárkány Beáta főhadnagy, KFOR H PAO |  2020. szeptember 28. 14:17

Ünnepélyes keretek között vette át a napokban a magyar békefenntartó alegység csapatzászlaját Hodoniczki Mátyás alezredes, az MH KFOR Kontingens 23. váltásának parancsnoka Michele Risi vezérőrnagytól, a koszovói nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) olasz parancsnokától. Az új kontingens ezzel hivatalosan is megkezdte szolgálatát a műveleti területen.

Koszovói kontingensváltás (2)

A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj átadás-átvételi ceremóniáját megtisztelte jelenlétével dr. Bence József, hazánk koszovói nagykövete, valamint a KFOR misszió vezetése is.

Beszédében Petruska István alezredes, leköszönő kontingensparancsnok visszatekintett a kihívásokkal teli eseménydús hónapokra, valamiint köszönetet mondott a KFOR és a Novo Selói tábor vezetésének a támogatásért.

Koszovói kontingensváltás (9)

Hodoniczki Mátyás alezredes, a 23. váltás parancsnoka gratulált a szolgálatukat befejező magyar békefenntartóknak az elmúlt fél évben végzett munkájukért. A missziójukat most kezdőkhöz szólva pedig elmondta: az eddig mutatott legjobb tudásuk szerinti munkavégzést várja el tőlük.

Koszovói kontingensváltás (7)

Beszédében Michele Risi vezérőrnagy kiemelte a magyar kontingens sokszínűségét. Szólt a Harcászati Tartalék Zászlóaljtól, az Összekötő és Megfigyelő Csoportról és a felderítő erőkről is.

A rendezvényen a KFOR parancsnoka - kiemelkedő teljesítménye elismeréséül - NATO Balkán medált adott át Petruska István alezredes részére.

 

GALÉRIA