Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb kórháznál segítenek a katonák

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2020. szeptember 28. 13:17

A koronavírus-járvány elleni védekezés több területén is jelen van a Magyar Honvédség. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái szeptember 28-án, hétfőn Hatvanban nyújtottak segítséget.

20200928_Hatvan_sátor_felállítás (3)

Mondhatni rutinmunkaként kezdték meg az Albert Schweitzer Kórház- és Rendelőintézet által kért katonai sátor felállítását a katonák. A jól megszokott mozdulatokkal összeillesztett sátorvázra pillanatok alatt került vászon, nem sokkal később pedig már felállítva várta méhsejtrácsos padlózatát. A hatvani kórház udvarán felállított 63M mintájú sátor a mai naptól kezdve előszűrő pontként fog üzemelni az intézethez érkezők számára.

Kalmár Klaudia főtörzsőrmester, a dandár Támogató Zászlóaljának altisztje a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elárulta: ez immáron az ötvenedik sátor, amelyet az alakulat biztosított a különböző egészségügyi és ellátó intézmények részére. Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány első hulláma rendkívül sok munkát adott a dandárnak, gyakorlatilag heti szinten járták az országot, segítve az egészégügyi védekezést.

Minden sátor és egyéb felszerelés - amelyet a felkéréseknek megfelelően telepítenek - előzetes fertőtlenítésen esik át a helyszínre szállítás előtt, valamint ugyanígy ózonos technológiával kezelik azokat a lebontásuk előtt is – emelte ki Kalmár főtörzsőrmester.

GALÉRIA