Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdte munkáját a huszonhatodik váltás

Szöveg: Hidvégi Ferenc őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 17. 10:59

Az eredményes hazai felkészítést követően február utolsó napján megérkezett az MH EUFOR Kontingens 26. váltása Szarajevóba, hogy a feladatok átadás-átvételét követően megkezdje szolgálatát.

20220316-eufor-atadas-atvetel (7)

Az ünnepélyes parancsnoki átadás-átvételi ceremóniát március 14-én tartották. Bartók Gábor alezredes, az MH EUFOR Kontingens 25. váltás parancsnoka átadta a parancsnokságot Csaba Tibor alezredesnek a 26. váltás parancsnokának A rendezvényen részt vett Gerőfi Szilárd dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, valamint Kiss Ferenc ezredes, a NATO szarajevói parancsnokságának törzsfőnöke.

A jegyzőkönyv aláírását követően megtartott sorakozón Gerőfi dandártábornok méltatta a műveleti területen feladatát befejező 25. váltás által elvégzett munkát. A szolgálatot most átvett 26. váltás lövészszázada számára pedig ismertette az előttük álló feladatokat.

A rendezvény zárásaként levonták az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred zászlaját - a szentesi alakulat katonáiból állt a 25. váltás többsége -, illetve felvonták a 26. váltás gerincét adó MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred zászlaját.