Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki átadás-átvétel Koszovóban

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 22. 9:43

Ünnepi ceremónia keretében vette át az MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KFOR Tactical Reserve Battalion – KTRBN) parancsnoki beosztását Varga István alezredes, az MH KFOR Kontingens 25. váltásának parancsnoka. A rendezvényen részt vett Franco Federici vezérőrnagy, a KFOR misszió parancsnoka is.

2021_09_20 HOTO_012

A leköszönő parancsnok, dr. Fekets Zoltán alezredes beszédében kiemelte, hogy kiváló lehetőség volt együtt dolgozni a KFOR parancsnoksággal és más nemzetekkel, valamint a kontingens a feladatait kiválóan és hiánytalanul hajtotta végre.

Az átvevő parancsnok megköszönte az előző kontingens áldozatos munkáját, amivel magasra tették a mércét. Továbbá megfogalmazta elvárásait a katonák felé: „a legjobb tudásuk szerint tevékenykedjenek a mindennapi munkájuk során, legyenek képesek leküzdeni az előttük álló akadályokat nemzetközi környezetben, más nemzetekkel és alegységekkel együttműködve. Hisz jelszavunk: Együtt közös erővel!

2021_09_20 HOTO_010

A rendezvényen Franco Federici vezérőrnagy arról beszélt, hogy nagyon büszke a KTRBN alegységre, a magyar katonák folyamatosan bizonyítják elhivatottságukat és szakmai professzionalizmusukat.