Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Regény a csodaszarvasról

2020. szeptember 15. 12:57

Írta: Acsai Roland

Illusztrálta: Bölecz Lilla

Ifjúsági könyvek a Zrínyi Kiadó kínálatában

A Zrínyi Kiadó gondozásában napvilágot látó ifjúsági regények célja: mai nyelven szólni történelmünk ismert szereplőiről, eseményeiről. A sorozat első két regénye a honfoglalás előtti időkbe repít vissza.

Egy könyvbe ültetett kalandos „road movie”-t tarthat a kezében az olvasó, ha az Acsai Roland által papírra vetett csodaszarvas-legendát választja. Megismerheti a magyarság egyik legizgalmasabb, legszebb és legfontosabb eredetmondáját, aminek középpontjában a rejtélyes csodaszarvas és a hősies elszántság áll. Közben megtudhatja azt is, hogy mennyit kellett őseinknek küzdeni azért, hogy megtalálják hazájukat.

Egy Magor nevű mai iskolásfiú a balul elsült iskolakirándulás közben eltéved, és leesik egy szakadékba. Szerencsére a bokrok felfogják az esést, és csak elájul. Közben különös álmot lát, aminek ő a főszereplője, csak a kor nem stimmel. A huszonegyedik század helyett az ókorba került, táltosok, démonok, sárkányok és ördögfiókák közé…

A szerző, Acsai Roland, Radnóti-díjas, Zelk Zoltán-díjas, Bárka-díjas, Res Artis-díjas, Év könyve-díjas (ifjúsági könyv kategória) író, költő, műfordító, drámaíró. Cegléden született, és az ELTE BTK-n diplomázott magyar nyelv és irodalom szakon. 1996 óta publikál, eddig 17 könyve jelent meg, és több, mint 80 regény műfordítását készítette el.

A könyvet Bölecz Lilla izgalmas illusztrációi teszik teljessé, ötvözve a legendák képeit a modern látványvilággal.

 

A kötetről írták:
http://konyvutca.blogspot.com/2020/10/acsai-roland-regeny-csodaszarvasrol.html

 

Megjelenés éve: 2020

Kivitel: puhatáblás, papírkötéses

Terjedelem: 212 oldal

ISBN 978 963 327 814 7

Ár: 2 900 Ft

25% kedvezmény a www.hmzrinyi.hu oldalon!