Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Antal Ferenc / Konkoly Dávid

1595974808

„Egyenes ember voltam világéletemben, és ezt vártam el mindenkitől”

2014. június 30. 7:31

A közelharckiképzés mindig is a katonák felkészítésének alapvető részét jelentette. Sorozatunk talán leginkább meghatározó személyisége shihan Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, a legendásan kemény, fájdalmat nem ismerő kiképző, aki katonák ezreit tanította az önvédelem fortélyaira. Tágabb értelemben véve pedig a magyarországi kyokushin karate egyik alapítójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a stílus nemcsak megvetette a lábát Magyarországon, hanem a legnépszerűbb távol-keleti harcművészeti ággá fejlődött.

1595968255

„A katonai közelharc nem ismeri a fair playt”

2014. március 10. 7:18

A közelharckiképzés mindig is a katonák felkészítésének alapvető részét jelentette. A ‘90-es évek második felében e terület veszített jelentőségéből, kiszorult az általános felkészítés kereteiből, a professzionális haderő kialakítása azonban megkövetelte, hogy az újonnan kialakítandó kiképzési tervekben ismét helyet kapjon a közelharc. Sorozatunkban e folyamat jelentős katonaszemélyiségeit, illetve a haderő prominens küzdősportolóit mutatjuk be – a honvedelem.hu munkatársai ezúttal Molnár Károly őrnagynál, az MH Altiszti Akadémia Katonai Testnevelés és Közelharc Módszertani Részlegének vezetőjénél jártak.

1595965820

,,Egy testnevelőnek a saját teste a legfőbb referenciamunkája”

2014. január 18. 7:19

A közelharc-kiképzés mindig is a katonák felkészítésének alapvető részét jelentette. A ’90-es évek második felében e terület veszített jelentőségéből, kiszorult az általános felkészítés kereteiből, a professzionális haderő kialakítása azonban megkövetelte, hogy az újonnan kialakítandó kiképzési tervekben ismét helyet kapjon a közelharc. Ennek kialakításában kapott fontos szerepet dr. Eleki Zoltán alezredes, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség kiemelt testnevelési főtisztje, a judo 5 danos mestere, a Magyar Judo Szövetség elnökségi tagja, ugyanezen szervezet bírói bizottságának elnöke, valamint Nemzetközi ,,A” kategóriás judo bíró. Vele beszélgettünk a honvedelem.hu szerkesztőségében.