Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bruzák Noémi (MTI)

20210422-schmidt-vorgy (5)

„Ez is csapatmunka”

2021. április 23. 7:15

Bár számos meghatározása létezik, az egyik legegyszerűbb definíció szerint a katonai logisztika a katonai erők mozgásának, ellátásának és fenntartásának tervezése és végrehajtása. A kívülálló mindezt kicsit nehezen látja át, ugyanakkor azzal a laikusok is tisztában vannak, hogy logisztika nélkül nem működik a haderő. A szakterület aktualitásairól beszélgettünk Schmidt Zoltán vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélőjével.

20210407-Berta-Tibor-ddtbk 01

Tábornoki kinevezés

2021. április 7. 13:40

Ünnepélyes keretek között vehette át kinevezési okiratát a Magyar Honvédség újonnan kinevezett tábornoka április 7-én, szerdán, a Sándor-palotában.

tábornoki_nyitó

Tábornoki előléptetések a Sándor-palotában

2021. március 12. 17:41

Magyarország köztársasági elnöke március 15-ei hatállyal vezérőrnagyi rendfokozatba léptette elő Kaposvári László Zoltán dandártábornokot, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnökét, Kajári Ferenc dandártábornokot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökségének csoportfőnökét, illetve dr. Sticz László dandártábornokot, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnökét.

Sándor-palota_Garas_László

Tábornoki előléptetések a Sándor-palotában

2020. október 21. 13:42

Magyarország köztársasági elnöke október 23-i hatállyal vezérőrnagyi rendfokozatba léptette elő Garas László dandártábornokot, az MHP Stratégiai Központ parancsnokát, aki az MHP törzsfőnök műveleti helyettesi, Baráth István dandártábornokot, az MHP Stratégiai Központ parancsnokhelyettesét, aki az MHP törzsfőnök támogató helyettesi feladatait látja el, illetve Horváth Gábor dandártábornokot, az MHP kiképzési csoportfőnökét.

20200921-tabornoki-kinevezes-eloleptetes  (2)

Tábornoki kinevezések és előléptetés a Sándor-palotában

2020. szeptember 21. 16:36

Magyarország köztársasági elnöke augusztus 1-jei hatállyal vezérőrnagyi rendfokozatba léptette elő Bozó Tibor dandártábornokot, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnokát, illetve dandártábornokká nevezte ki Somogyi Zoltán ezredest, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság törzsfőnökét, és Berec Zoltán András ezredest, a MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ parancsnokát. Az eseményen részt vett Szabó István honvédelmi államtitkár, és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

1596078615

Tábornoki előléptetések

2020. április 27. 19:02

A Magyar Honvédség három haderőnemi szemlélőjét léptette elő április 27-én, hétfőn Áder János.