Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kálmánchei Norbert

MHP állománygyűlés (nyitó)

A szabadságvágy, a hazaszeretet mindig ott volt és ott lesz a magyar szívekben

2022. október 21. 13:31

„A magyar katonák a huszadik században különösen nehéz és sokszor kibogozhatatlanul összetett politikai helyzetekben teljesítettek szolgálatot, különösen igaz ez az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire” – mondta Sándor Zsolt altábornagy, október 21-én, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

1596080759

A NATO kulcsszereplő a járvány elleni védekezésben

2020. június 18. 17:12

A Szövetség elrettentési és védelmi berendezkedésének további erősítéséről, az afganisztáni és az iraki műveletek jövőjéről, a Szövetség nukleáris politikájáról, valamint a világjárvány elleni küzdelem tapasztalatairól tárgyaltak a NATO védelmi miniszterei, a június 17-18-ai kétnapos videókonferenciájuk során. Az egyeztetésen hazánkat Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte.

1596078157

A NATO erők bevethetősége változatlan

2020. április 15. 21:42

Video-telekonferencia ülésen tárgyaltak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének védelmi miniszterei, a koronavírus-járvánnyal összefüggő szövetségi és szövetségesi tevékenységek áttekintéséről április 15-én. Hazánkat a megbeszélésen Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte.

1596077922

Járványügyi kérdésekről egyeztettek a védelmi miniszterek

2020. április 6. 20:09

A védelmi miniszterek április 6-án, informális, rendhagyó video-telekonferencia ülésen tárgyaltak a koronavírus-járvány békeműveletekre gyakorolt hatásairól és a nemzeti haderők vírus elleni küzdelemben folytatott szerepéről. Hazánkat a megbeszélésen Szabó István honvédelmi ügyekért felelős államtitkár képviselte.

1596042010

A Koszovóban szolgáló magyar katonáknál tett látogatást a honvédelmi miniszter

2017. december 1. 21:52

Magyarországon ma azért élhetünk biztonságban, mert önök jól felkészültek és kiváló munkát végeznek, tiszteletet és elismerést érdemelnek azért a munkáért, amit szövetségeseinkkel együtt a régió és közvetve a magyar emberek védelmében tesznek, távol szeretteiktől, otthonuktól – jelentette ki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter december 1-jén, Pristinában, a NATO koszovói békefenntartó misszióban (KFOR) tett látogatása során, ahol az ott szolgáló magyar és külföldi katonákkal is találkozott. A honvédelmi miniszter mellett a delegáció tagja volt Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.