Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karsai Mátyás

20220830-miniszter-praga (1)

Csak egy erős védelmi képességekkel rendelkező Európai Unió tud megbirkózni a biztonsági kihívásokkal, Magyarország kész a védelmi szerepvállalásra

2022. augusztus 30. 18:10

Magyarország támogatja egy cselekvőképesebb Európai Unió megteremtését, amely gyors és hatékony választ tud adni az elkövetkező időszak biztonsági kihívásaira – jelentette ki a honvédelmi miniszter az uniós védelmi miniszterek informális találkozóján, Prágában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: hazánk jelentős mértékben képes hozzájárulni Európa védelmi technológiai és ipari bázisának megerősítéséhez. Magyarország Kelet-Európa egyik legnagyobb volumenű haderőfejlesztését hajtja végre.

IMG_2807

Ivóvizet hoztak a katonák

2022. július 1. 21:05

Július elsejétől a Magyar Honvédség is aktívan segíti Solymár nagyközség ivóvíz-ellátását. A katonák két, egyenként nyolc köbméteres ivóvízszállító gépjárművel szállítanak vizet a település magasabban fekvő víztározóiba.

látogatás_index

A katonák szolgálata példamutató, önzetlen és kiemelkedő!

2022. március 5. 22:19

A katonák is folyamatos segítséget nyújtanak azoknak, akik az orosz-ukrán háború miatt hazánkban keresnek menedéket. Humanitárius feladatokban segítik a rendőrség és a Belügyminisztérium munkáját a Magyarországra menekülők fogadásában, elhelyezésében, a róluk való gondoskodásban. A katonai készenlét ugyanakkor garantálja, hogy Magyarország területére fegyveres csoportok ne sodródjanak át. A Magyar Honvédség határszolgálatát március 5-én, szombaton megtekintette Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.