Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kormány Gábor és Szakál Szebáld

0213_toborzókampány (nyitó)

Terepmintás jövőkiállítás

2023. február 13. 18:56

Valóságos katonai expó várta a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket a mai nappal elindult toborzókampány nyitórendezvényén a budapesti Bálnában, február 13-án. Pontos ütemtervet kellett tartania annak, aki minden kiállított eszközt és programot sorra akart venni…

minnyito

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: fontos az őszinte és nyílt párbeszéd a szomszédos országokkal

2023. február 3. 14:37

„Fontos, hogy a szomszédos országok a nemzetközi szervezeteken túl is szoros, közvetlen, őszinte és nyílt párbeszédet folytassanak egymással” - hangoztatta a honvédelmi miniszter február 3-án, pénteken Budapesten, miután szlovén kollégájával tárgyalt.

talalkozo3

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: minden területen szorosan együttműködünk Ausztriával

2023. január 30. 13:37

„Ausztriával hagyományosan jó szomszédok vagyunk, együttműködésünk szinte minden területen, így a katonai-védelmi területen is nagyon szoros” - mondta a honvédelmi miniszter, miután megbeszélést folytatott az osztrák védelmi miniszterrel január 30-án, hétfőn Budapesten.

interjunyit

„A katonaerények időtlenek!”

2022. december 19. 11:07

Többek között az orosz-ukrán háborúról, a hazai haderőfejlesztésről, a migrációs válságról, hadiiparunk újjáépítéséről, Európa biztonsági helyzetéről, az önkéntes tartalékos rendszerről és nemzetközi katonai kapcsolatokról beszélt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Indexnek adott exkluzív interjújában.

20221215_varpalota_loszergyar_001_cover

Mérföldkő a védelmi iparban

2022. december 15. 20:27

Innovatív módon tették le a Várpalota közelében megépítendő lőszergyár, azaz a várpalotai Védelmi Ipari Park alapkövét december 15-én, csütörtökön. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Thury-várban tartott rendezvényen mérföldkőnek nevezte a hazai és európai védelem és biztonság szempontjából egyaránt hiánypótló védelmi ipari beruházást.

Jóváhagyott_első anyag (7)

„Ezzel nekünk dolgunk van”

2022. szeptember 22. 21:10

„Minden fotóriporternek legyen a fényképezőgépe fegyver is a kezében, de azzal az igazságosságot és a békét szolgálja” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szeptember 22-én, a World Press Photo 2022 kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az utazó tárlat október 30-ig tekinthető meg Budapesten.