Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terepmintás jövőkiállítás

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Kormány Gábor és Szakál Szebáld |  2023. február 13. 18:56

Valóságos katonai expó várta a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket a mai nappal elindult toborzókampány nyitórendezvényén a budapesti Bálnában, február 13-án. Pontos ütemtervet kellett tartania annak, aki minden kiállított eszközt és programot sorra akart venni…

0213_toborzókampány (20)

Nem kisebb feladatra vállalkoztak a „Te készen állsz?” toborzókampány nyitórendezvényének szervezői, mint egymás mellett bemutatni az egykori, jelenlegi és jövőbeni Magyar Honvédséget. Amint arra a rendezvény sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is rámutatott, a high-tech, modern Magyar Honvédségnek jól kiképzett, feladatukat ismerő, megfelelően felszerelt, elszánt, magas morálú, magabiztos, fizikailag is fitt, nyelveket beszélő magyar fiatalokra van szüksége. Ők lesznek azok, akik már azokat a haditechnikai eszközöket fogják kezelni, amelyekkel az évek óta tartó haderőfejlesztés keretében bővült és a jövőben bővülni fog a honvédség.

E jelenleg is tartó folyamatnak a már kézzel fogható bizonyítékait járhatták körbe a toborzónapra ellátogatók a fővárosi Bálnában. A gazdagon berendezett épületben ezúttal is ki lehetett próbálni a méltán népszerű katonai szimulátorokat. A toborzónapon természetesen kitelepültek a Magyar Honvédség alakulatai, illetve azok a fegyverek és haditechnikai eszközök, amelyek minden túlzás nélkül a világ élvonalába tartoznak. A jelen és jövő bemutatása nem lett volna teljes a múlt méltó felelevenítése nélkül, amelyről a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakemberei gondoskodtak. De jutott hely az olyan civil vállalatoknak is, amelyek kutatás-fejlesztéseikkel nagyban hozzájárulnak a védelmi ipar fejlődéséhez, így mások mellett bemutatkozott a magyar fegyvercsalád megalkotásáról elhíresült Gestamen Zrt. is.

0213_toborzókampány (11)

A különböző katonai bemutatók és szimulátorok megtekintése mellett az érdeklődőknek lehetősége nyílt minden, a katonaélettel kapcsolatos kérdést feltenni mind a toborzó szakemberek, mind már a Magyar Honvédség kötelékében szolgálók számára, akik kivétel nélkül minden igényt kimerítő válasszal szolgáltak. A fiatalok többségét a Magyar Honvédség által kínált beosztások érdekelték, valamint a velük járó illetmények, szállás és ellátási lehetőségek. A Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák diákjai közül sokan örömmel meséltek arról, hogy végre személyesen is találkozhattak egy-egy hőn áhított alakulat katonáival és különleges lehetőséget kaptak arra, hogy hőseiktől szemtől-szembe kérdezhessenek. E kérdésözönre nem csak a toborzók, de a katonai szervezetek egyéb beosztású katonái is örömmel feleltek, volt, aki elismerte, hogy nem számított ennyire felkészült és részletekbe menő kérdésekre.

0213_toborzókampány (7)

A rendezvényen elhangzott, hogy a Magyar Honvédség az elmúlt években sokat fejlődött, a most induló toborzókampányban különösen azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akik készek és szeretnének tenni a haza, családjuk és szeretteik védelmében. A honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek.

A toborzókampány a következő hónapokban nem csak a toborzóirodákban, hanem az interneten és a médiafelületeken is zajlik majd, valamint országszerte toborzási rendezvényeket is tartanak.

Kapcsolódó cikkek