Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

önkéntes védelmi tartalékos

IMG_20210303_112854_3

Területvédelemtől az „Acélkockáig”

2022. augusztus 14. 13:35

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj állományából 12 tartalékos katona nyert felvételt a 2022. év őszi Acélkocka képzésre.

tartalekos nyito

„Magyarországot híven szolgálom, hűséges honvédje leszek!”

2022. május 27. 9:54

A Magyar Honvédség tartalékos állománya elhivatottan és rendületlenül látja el déli határaink védelmének feszes szolgálatát. Hivatástudatuk, elszántságuk példaértékű, szolgálatuk nélkülözhetetlen segítség a hivatásos és szerződéses katonák számára. A tartalékos katonák korábban is kivették részüket határaink védelméből, de 2022. április 20-tól az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság hatáskörébe került a védelmi erők megszervezése és biztosítása az érintett határszakaszokon. Jelenleg az önkéntes műveleti tartalékos (ÖMT) és önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonák több, mint 300 fős létszámmal vesznek részt a feladatban. Interjúsorozatunk második részében olyanokkal beszélgettünk, akik már több éve szolgálnak tartalékos katonaként.

tartalekborcsok

„Magyarországot híven szolgálom, hűséges honvédje leszek!”

2022. május 26. 8:29

A Magyar Honvédség tartalékos állománya elhivatottan és rendületlenül látja el déli határaink védelmének feszes szolgálatát. Hivatástudatuk, elszántságuk példaértékű; szolgálatuk nélkülözhetetlen segítség a hivatásos és szerződéses katonák számára. A tartalékos katonák korábban is kivették részüket a határvédelemből, de 2022. április 20-tól az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság hatáskörébe került a védelmi erők megszervezése és biztosítása az érintett határszakaszokon. Jelenleg az önkéntes műveleti tartalékos (ÖMT) és önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonák több mint 300 fős létszámmal vesznek részt a feladatban. Interjúsorozatunk első részében olyan önkéntesekkel beszélgettünk, akik első alkalommal látnak el határszolgálatot.

éleslövészet_ÖVT (nyitó)

Éleslövészeten az önkéntes védelmi tartalékosok

2022. május 25. 11:27

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj (MH 2. TVE 46. TVZ) önkéntes védelmi tartalékosoknak tartott alapkiképzésén éleslövészetet hajtottak végre a résztvevők előző héten, Csongrád-Csanád megyében.

ÖVT_kiképzés_1

Önkéntes védelmi tartalékosok kiképzése kezdődött Tiszaszigeten

2022. május 13. 8:02

Önkéntes védelmi tartalékos katonák számára kezdődött kiképzés a Csongrád-Csanád megyei Tiszaszigeten, május 9-én.