Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szilvás István

Szilvás István

Tíz éve indult a honvéd kadétképzés a Wignerben

2021. szeptember 21. 7:18

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli az egri Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az intézmény életében van egy másik fontos jubileum is: tíz éve csatlakoztak a Honvéd Kadét Programhoz, amelynek keretében a diákok már érettségizhetnek is honvédelmi ismeretekből.

1596027079

A Donnál odaveszett hősökre emlékeztek

2017. február 5. 8:12

Vigyázz…! – harsant a vezényszó, s az emlékparkban zajló esti megemlékezés résztvevői feszes testtartásban hallgatták a Himnuszt. A helikopteres bázis díszőrségének tagjai kísérték a koszorúkat a hősök emlékművéhez, ahol a mátraderecskeiek mellett több mint nyolcvan magyar, német, olasz, cseh és francia tartalékos katona is fejet hajtott. Itt hangzott el dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök díszparancsa, amellyel útnak indította a XVII. Doni Hősök Emléktúrát. 

1595937087

Tisztelgés a normandiai harcok magyar hősei előtt

2012. június 10. 10:12

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Heves megyei szervezetének képviselői – Munkácsi Sándor nyugállományú alezredes, elnök vezetésével – a közelmúltban részt vettek a normandiai partraszállás magyar áldozatainak tiszteletére rendezett megemlékezésen.