Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Szerző: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző |  2019. november 28. 17:20

HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron.

1596072692

Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik járművel egyetemben – átvették az utolsó – azaz a századik – Aries-buszt. Ezzel teljessé vált a honvédségi busz-flotta, amely az eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az úgynevezett katonai átadás-átvételkor Földi Zoltán, a HM Currus Zrt. kereskedelmi osztályvezetője elmondta: az ARIES projekt 2013-ban indult, ekkor kezdődött meg az Euro5-ös Volvo alvázra épített prototípus jármű gyártása Gödöllőn a HM Currus Zrt. telephelyén. A Magyar Honvédség igényeit figyelembe véve 2017-ben gyártották le az első; Euro6-os Volvo motorral szerelt ARIES moduláris autóbuszt.

Az Aries buszok úgynevezett többfunkciós járművek, amelyek belső tere két és fél óra alatt átalakítható személyszállító, sebesültszállító vagy törzsbusz kivitelre is. Az eddigi tapasztalatok alapján a járművek menettulajdonságai kiválóak. A járműveket a legkorszerűbb aktív és passzív biztonsági berendezésekkel, valamint vezetéstámogató rendszerrel is felszerelték.

GALÉRIA