Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az eskü kötelez

Szöveg: Snoj Péter |  2018. december 15. 9:25

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred által szervezett két és fél hónapos alapkiképzés sikeres teljesítése után ünnepélyes keretek között tett esküt 85 katona december 14-én, pénteken, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

1599197253
A bensőséges hangulatú rendezvényen az eskü szövegét Lantos Lehel közkatona mondta elő nyolcvannégy társa előtt. Az újonnan esküt tett katonákat Fehér Csaba tábori lelkész áldásban részesítette, majd Antal László ezredes, a szentesi alakulat parancsnoka elismeréseket adott át a kiképzőállomány és a kiképzettek részére.

Ünnepi beszédében Seres József alezredes, az ezred parancsnokhelyettese köszöntötte a Magyar Honvédség legújabb tagjait. „Egy katona életében kevés felemelőbb érzés van, mint az, hogy akár a minden ember számára legdrágább kincs, az élet feláldozását is magába foglaló fogadalmának megtételével felesküdjön hazájára és népére" – mondta, hozzátéve: az eskü kötelez, s így aki fogadalmat tesz, annak felelőssége összehasonlíthatatlanul megnő. „Ettől a pillanattól ugyanis felelősséggel tartoznak magukért, bajtársaikért, hazánkért, a nemzetért" – emelte ki Seres alezredes.

1599197253
Az ünnepélyes eskütételen jelen volt – mások mellett – dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak képviselői is.

Fotó: a szerző felvételei

A film készítői: Király Róbert hadnagy és Király Zoltán zászlós