Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyerekeké lett a laktanya

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. július 8. 16:53

Idén is szervezetten felügyeltek a vakációzó gyerekekre a szentesi műszaki ezrednél. Az integrált ügyfélszolgálati iroda által szervezet egyhetes tábor tizennyolc ifjú résztvevője – a vidám, játékos programok mellett – június 7-ig a katonák, a rendőrök és a tűzoltók munkájával is megismerkedhetett.

1596035745

Gyermekfelügyeleti tábort szerveztek a szentesi Damjanich-laktanyában. Ez alkalommal azonban már nem csak a „saját", de a tűzoltók és a rendőrök lurkóira is vigyáznak a katonák. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvédszakszervezet, a Honvéd Közszolgálati Nyugdíjpénztár és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület segítségével és támogatásával megvalósuló színes programok élményekben gazdag, tartalmas nyári kikapcsolódást nyújtottak a gyermekeknek.

Annak érdekében pedig, hogy a társ fegyveres testületeknél dolgozó szülők munkáját is megismerhessék az ifjú táborozók, június 4-én „rendőrnapot", 5-én pedig „tűzoltónapot" tartottak, amelyen vendégül látták a szegvári régészeti tábor résztvevőit is. Velük közösen megtapasztalhatták a búvárok légzőkészülékének a súlyát, a csapatmúzeumban megismerhették a helyőrség katonatörténetét, a Majsai Kiskun Huszárbandérium színes egyenruháját felöltve pedig kipróbálhatták, milyen is lehetett a nádor huszárok kardját forgatni.

A délután fő programja a tűzoltási gyakorlat volt, amelyet a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói tartottak. A gyerekek valódi tüzet oltottak, előbb vizestömlővel, majd poroltó készülékkel – ez utóbbi kezelését is elsajátíthatták.

1596035745

Fotó: MH 37. RFME