Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harkányban és Beremenden koszorúztak

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 27. 10:37

A Magyarország területén elhunyt és eltemetett bolgár, horvát, szerb és szlovén katonákra emlékeztek október 26-án Baranya megyében. A halottak napja alkalmából, a Honvédelmi Minisztérium által rendezett ünnepségen koszorúkat helyeztek el a harkányi bolgár, illetve a beremendi volt jugoszláv katonai temetőben.

A II. Világháború idején hazánk területén harcoló bolgár hadsereg elhunyt katonáinak temetőjében, a harkányi Bolgár Hősi Temetőben, valamint az egykori jugoszláv hadsereg halottainak Beremenden található katonatemetőjében megtartott megemlékezéseken, a Honvédelmi Minisztérium részéről Bárdos Antal mérnök ezredes, a kaposvári MH. 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka helyezett el koszorút.

Az emlékezésen részt vett és koszorút helyezett el a Bolgár nagykövetség képviselője, valamint a horvát és a szerb katonai attasé mellett a Baranya Megyei Közgyűlés Védelmi Bizottságának képviselőit, Beremend polgármestere, Harkány jegyzője, nemzetiségi önkormányzatok küldöttei, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Recski Szövetség megyei vezetői.

További képekért kattintson galériánkra!

Fotó: Kátai Róbert százados