Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet az áldozatos munkáért

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2014. május 20. 17:08

A civil segítők kitartása, támogatása nélkül a Magyar Honvédség nem lehetne társadalmilag elismert, példamutató intézmény – mondta Vargha Tamás május 20-án, Budapesten.

1595972184
Vargha Tamás: a civil segítők kitartása, támogatása nélkül a Magyar Honvédség nem lehetne társadalmilag elismert, példamutató intézmény

A Stefánia-palotában tartották kedden délután a honvédelem napja alkalmából a társadalmi szervezetek részére rendezett ünnepséget. „Ezen a napon mondunk köszönetet minden kormánytisztviselőnek, közalkalmazottnak, civil segítőnek, aki huzamosabb időn át kiemelkedő szakmai tevékenységgel szolgálta a magyar honvédelem ügyét és segítette e munkájával a Magyar Honvédséget" − mondta beszédében a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Mint fogalmazott, az ő kitartásuk, támogatásuk nélkül nem lehetne a haderő társadalmilag elismert, példamutató intézmény, amely nemzeti összefogásra nevelő munkával és karitatív szolgálattal is erősíti hazánkat.

Vargha Tamás köszönetet mondott a kitüntetetteknek magas színvonalú szakmai munkájukért, majd átadta az elismeréseket. A Magyar Honvédség közművelődéséért, a személyi állomány általános és szakmai műveltsége növeléséért, a honvédő hagyományok ápolásáért, a magyar kultúra és művészetek honvédségen belüli tolmácsolásáért, kiemelkedő színvonalú terjesztéséért Jósika Miklós-díjban részesült dr. Toperczer István alezredes, számtalan repülést népszerűsítő szakmai kiadvány szerzője. Somogyi Győző festőművész, a Futár Katonai Hagyományőrző Gyorshírek lap krónikása Mednyánszky László-díjban részesült: Jósika Miklós és Mednyánszky László életútját Vargha Tamás beszédében is felidézte.

Ezek mellett számos egyéb elismerést is kiosztottak. Dr. Bozsonyi Károly, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. ügyvezetője a Magyar Hadisírgondozásért Kitüntető Cím ezüst fokozatát kapta.

1595972184
Dr. Bozsonyi Károly a „Magyar Hadisírgondozásért Kitüntető Cím" ezüst fokozatát kapta

Fotók: Tóth László