Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Maximális fordulatszámra kapcsolt a portugál gyakorlat állománya

Szöveg: Daróczi Endre alezredes |  2018. május 21. 9:15

Tovább folytatódnak a repülések a Hot Blade 2018 gyakorlat keretén belül Portugáliában, a beja-i légibázison.  Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái több hullámban teljesítik kiképzési feladataikat.

1599187299
A RUBIK Zászlóaljnál folytatódik az NVG (Night Vision Goggle) éjszaka, világítás nélkül történő repülés képességének helyreállítása. Újabb gépparancsnok kezdte meg éjjellátó szemüveggel a repüléseit. Nappal gyorsköteles lecsúszás, taktikai kirakás-kiemelés, valamint közös munka folyt a nemzetközi egészségügyi személyzetekkel. Emellett a magyar Mi-17-es helikopterekből bekötött rendszerű, valamint nagy magasságú (3000 méter), kézi nyitású ejtőernyős ugrásokat hajtottak végre a portugál szárazföldi erők. A feladatok végrehajtása során kiváló volt az együttműködés a magyar és portugál személyzetek között.

1599187299
A hét közepén megkezdődtek a közös légi műveletek is, amelyek keretében a nemzetközi helikopteres kötelékek vadászgép-támogatással és a portugál különleges egységekkel hajtják végre feladataikat. Az egyik művelet parancsnokhelyettese az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából kiválasztott gépparancsnok lesz, portugál vadászpilóta parancsnokkal együttműködve.

1599187299
Fotó: Força Aérea Portuguesa / Juhász Mariann zászlós