Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Medálparádé előzte meg a hazautazást

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. október 1. 12:43

A napokban megtörtént az állományváltás a Sínai-félszigeten állomásozó Többnemzeti Erők és Megfigyelők (MFO) misszió magyar kontingensénél. A külszolgálatukat befejező katonák és rendőrök a hazautazás előtt – a hagyományoknak megfelelően – a medálparádéra is hivatalosak voltak.

A szeptember első felében a Sínai-félszigetre kiérkezett magyar váltóállomány tagjai szinte azonnal megkezdték a kötelező felkészülést a műveleti területen a rájuk váró feladatokra. Elsőként az úgynevezett „in-mission" kiképzésen vettek részt, majd a szükséges gépjárművezetői engedélyeket szerezték meg.

Az elmúlt fél, illetve egy évben a Sínai-félszigeten szolgáló magyar katonákat és rendőröket szeptember 16-án ünnepélyes keretek között búcsúztatták el. A hazautazás előtt azonban még a hagyományos medálparádén is részt vettek. A magyar békefenntartók valamennyien megkapták a külszolgálatukért járó MFO-érmet. Emellett Farias-Pölöskei Erna rendőr őrnagy és Lédeczi Zoltán főhadnagy az MFO főparancsnokának, Búzás Anikó rendőr alezredes és Püspök Gábor rendőr őrnagy az MFO törzsfőnökének, Daróczi Attila főtörzsőrmester pedig az MFO vezénylőzászlósának kitüntetését is átvehette.

Az ünnepségen Zahuczky Ervin rendőr százados, Nagy Sándor zászlós és Halász Károly főtörzsőrmester kontingensparancsnoki elismerő oklevelet kapott Selmeczi Attila mérnök alezredestől.

Fotó: MFO magyar kontingens