Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Motorcsónakokkal gyakorolnak a katonák

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2017. október 1. 14:51

Megkezdték a gyakorlati foglalkozásokat a BMK-130 M vontatómotorcsónak-kezelői kiképzés résztvevői az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tiszai vízi gyakorlóterén.

1596039377

A felkészítésen az MH Altiszti Akadémia szervezésében az alakulat saját katonáit, illetve az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred leendő gépkezelőit oktatják a műszaki ezred szakképzett kiképzői a híd- és kompátkelőhelyek üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen tolóhajók kezelésére. Ezek a hajók a vízre tett PMP folyami hídkompok mozgatására, a komp- és hídátkelőhelyek üzemeltetésére szolgálnak.

A hathetes kiképzésen résztvevő katonák megtanulják a hajók vízre tételének, vízből való kivételének mozzanatait, továbbá megszerzik az alap vízi jártassághoz szükséges ismereteket. A vízen való manőverek elsajátítása érdekében a vízi vezetési pályán gyakorolják a vezetéshez szükséges fogásokat.

1596039377

A kiképzés célja, hogy a teljes tananyagból október 12-én sikeres vizsgát tegyenek, amelyet követően szakképzett BMK-kezelőként helytálljanak a Magyar Honvédség hídépítési feladataiban.

Fotó: a szerző felvételei