Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Taroltak a magyarok a katonai öttusa vb-n

Szöveg: Németh Andrea |  2017. szeptember 16. 6:42

Tizenhét ország negyvenhárom versenyzőjének részvételével, szeptember 11−17-e között rendezték meg az idei, sorban a 45. CISM (International Military Sports Council, Nemzetközi Katonai Sporttanács) Katonai Öttusa Világbajnokságot a lengyelországi Drzonków-ban, ahol nem akármilyen teljesítményt ért el a magyar küldöttség. A világbajnokságon a magyar fiúk egész egyszerűen leiskolázták a mezőnyt.

1596038727

Férfi egyéni kategóriában az egész mezőnyt maguk mögé utasítva a dobogó mindhárom fokára a mieink állhattak fel. Marosi Ádám főhadnagy végzett az első helyen, őt követte a Magyar Honvédség Sportszázadának két versenyzője, Kasza Róbert hadnagy ezüst-, illetve Tomaschof Soma őrmester a bronzéremmel.

1596038727

Ez sem lett volna már hétköznapi fegyvertény, azonban a magyar delegáció nem ismert pardont: a Marosi-Kasza-Tomaschof trió csapatban is megszerezte a világelsőséget a kilenc induló nemzet különítményei előtt − végképp nem hagyva kétséget afelől, hogy az öttusa bizony még mindig egyike a hagyományosan magyar sportoknak.

Természetesen a hölgyek sem maradtak szégyenben, hiszen a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaként Kovács Sarolta őrmester egyéni kategóriában harmadik helyezést ért el, míg Józan Beáta a 23. helyen zárta a viadalt.

Gratulálunk a magyar versenyzőknek!

1596038728

Fotó: a Magyar Honvédség Sportszázada