Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A tartalékos rendszer kiépítése új kapocs a társadalom felé”

Szöveg: Takács Vivien |  2017. szeptember 16. 7:32

A Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem elnevezésű rendezvénysorozat részeként tartott előadást  Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) parancsnoka Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, szeptember 14-én, csütörtökön.

1596038728

A tábornok  „A Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksága és amivé válhat" című előadására nagyon sokan voltak kíváncsiak. Takács Attila dandártábornok közel egy órában beszélt az egy évvel ezelőtt megalakult parancsnokság szerepéről, szervezeti felépítéséről és alárendeltségeiről. Kitért a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Programra is, azon belül szólt a tartalékos rendszer új alapokra helyezéséről.

1596038728

„A tartalékos rendszer kiépítése új kapocs a társadalom felé" – hangsúlyozta a parancsnok. Hozzátette: „A tartalékos katonák kiképzése polgári lakosság előtt fog zajlani, amellyel egy nagyon fontos társadalmi kapcsolatot fogunk tudni létrehozni."

1596038729

Amint az ismert, tavaly, a honvédelmi miniszter utasítása értelmében az MH Kiképzési és Doktrinális Központ jogutódjaként megalakult az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság. Az új szervezet létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy egy kézben összpontosuljon, ezáltal hatékonyabbá váljon a toborzás, valamint kidolgozza, kialakítsa és felügyelje a területi alapon szerveződő önkéntes tartalékos rendszert.

1596038729

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária