Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

F–5-ös vadászgép zuhant le Hollandiában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. június 12. 17:02

Lezuhant június 9-én, csütörtökön egy légi ütközést követően a svájci Patrouille Suisse műrepülő-kötelék egyik F–5-ös vadászgépe az észak-hollandiai Leeuwarden mellett, egy légitámaszpont közelében, a pilóta túlélte a balesetet.

A holland Nu.nl hírportálon közzétett videofelvétel a repülőgép több másodperces szabadesését mutatta. A pilóta katapultált – közölte a tűzoltóság. Brigitte Matter, a hollandiai Menameradiel megye szóvivője elmondta: a pilóta nem sérült meg súlyosan. „A körülmények ellenére jól van" – tette hozzá. A baleset okát nem tudta megerősíteni.

A NOS holland közszolgálati televízió felvételeket mutatott a repülőgép égő roncsairól. Az adó szerint a katasztrófát szenvedő gép egy másik svájci repülővel ütközhetett, amely azután sikeresen le tudott szállni. A televízió egyik felvételén a szerencsésen leszálló repülőgép sérült függőleges vezérsíkja volt látható.

A baleset Leeuwarden mellett történt, mintegy 150 kilométerre északra Amszterdamtól.

A katasztrófát szenvedő repülőgép a svájci Patrouille Suisse műrepülő-kötelékbe tartozott, amely a hétvégére tervezett hollandiai repülőnapon készül fellépni.

×