Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légvédelem magasabb fokon

Szöveg: Trautmann Balázs |  2020. július 2. 18:42

Koreai sajtóértesülések szerint megszületett az első megrendelés a hazai Hanwha Defense által kifejlesztett 30 milliméteres önjáró légvédelmi gépágyúra. Nem meglepő módon a hadsereg lesz az első alkalmazó, mely a már elavult, amerikai eredetű, egy 20 milliméteres M61 Vulcan hatcsövű gépágyúval felszerelt M163 VADS lánctalpas rendszereket váltja majd fel velük fokozatosan.

1596081657

A Korean Herald újság szerint 200 millió dolláros megrendelést kapott a Hanwha Defense a gumikerekes önjáró légvédelmi rendszerek leszállítására, de az nem ismert, hány darabot jelent maga az üzlet.

A rendszer alapja a K808 8×8-as páncélozott csapatszállító jármű. Az alacsonyan repülő légi – helikopterek, drónok -, illetve a földi és akár a tengeri célokat elektrooptikai, nappal és éjjel is használható felderítő és célkövető rendszer figyeli, egy lézeres céltávmérővel kiegészítve. A megsemmisítést a kétszemélyes torony két oldalán elhelyezett egy-egy, licenc alapján Dél-Koreában gyártott 30 milliméteres Oerlikon KCB gépágyú végzi el.

Kép forrása: armyrecognition.com