Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi koncert Tatán

Szöveg: Herczog Adrienn | Fotó: Petrovics Renáta |  2019. december 20. 16:43

Ünnepi koncertet tartottak Tatán, a Magyary Zoltán Művelődési Központban, ahol az ünnepre hangolódásról az MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekara gondoskodott.

1596073995

Végéhez közeledik az adventi időszak, lassan elérkezik a karácsony. Az évi taposómalom után a lecsendesedés, az ünnepre való várakozás idején kiváló alkalmat adott a ráhangolódásra az MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának ünnepi koncertje.

A tatai dandárzenekar adventi koncertjére érkező közönség megtöltötte a Magyary Zoltán Művelődési Központ nézőterét. Az évadzáró műsor egyfajta összefoglalása volt az idei évnek, hiszen a legsikeresebb zeneszámokat játszották a zenészek a szokásos karácsonyi melódiák mellett. A műsor egy sokak által ismert karácsonyi zeneszámokból összeállított válogatással kezdődött, mely a már klasszikusnak számító dallamokkal megalapozta az ünnepi hangulatot. A népdalokból és rajzfilmslágerekből készült feldolgozással gondoltak a fiatalabb korosztályra is, de nem maradtak ki a repertoárból a bár nem jellemzően karácsonyi, de a közönség által örök kedvencnek számító filmzenék sem.

A műsor zárásaként felhangzó Csendes éj, majd a ráadásszámként hallható száncsengő igazi havas hangulatot idézett és kifejezte a reményt, hogy idén talán fehérbe öltözhet a karácsony.

1596073996