Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

24 kilométerrel zárják az évet

Szöveg: Pallás Lilla hadnagy | Fotó: Sztupák Daniil Szamszoden őrmester |  2019. december 20. 19:14

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái a hagyományoknak megfelelően idén is futással búcsúztatják a 2019-es évet.

1596073996

A felderítők számára a hagyományos decemberi futás elengedhetetlen az ünnepi hangulat meglétéhez. Ilyenkor a katonák még egy utolsó kihívás elé állítják magukat, mielőtt hozzálátnának a karácsonyi készülődéshez. Idén december 11-én húztak futócipőt, és Hajdúhadházról indultak neki a 24 kilométeres távnak azok, akik úgy érezték: nem érhet az év véget anélkül, hogy ismét ne győzzék le kicsit önmagukat.

Idén először nem csak futásban lehetett teljesíteni a távot: egy raj teljes harcászati felszerelésben hajtotta végre a 24 kilométeres menetet. A cél az ezred állomáshelye, a debreceni Kossuth Lajos Laktanya volt, ahol a katonák rövid pihenést követően folytatták mindennapi teendőiket.

A felderítők minden év decemberében megrendezik ezt a futó eseményt. A korábbi években félmaratoni távot küzdöttek le a katonák, melyet idén növeltek 24 kilométerre. A résztvevő katonákat a nagy távolság és a hideg időjárás ellenére is összetartja a kihívás közös teljesítése. A cél a csapatszellem növelése mellett az, hogy az általános év végi hajtásban egy további fizikai kihívás teljesítésével koronázzák meg az egész éves munkát.

1596073997
Címkéksport