Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

IV. Országos Hadi Kulturális Fesztivál Tapolcán

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 30. 10:05

Számos kiállítóval és színes programokkal, nagy érdeklődés mellett kezdődött meg a IV. Országos Hadi Kulturális Fesztivál május 28-án, szombaton Tapolcán, az egykori Csobánc-laktanya területén.

1596014214

A fesztivál programjának legnagyobb érdeklődést kiváltó elemei a különböző dinamikus bemutatók voltak, amelyekben a Magyar Honvédség katonái, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, a tapolcai önkéntes tűzoltók, a kassai lovasíjászok és a csobánci végváriak működtek közre. A szakmai érdeklődő közönséget military-börze, drónbemutató és különböző statikus kiállítások várták, de a szervezők a legfiatalabb korosztály képviselőire is gondoltak, akik többféle ügyességi játékban is kipróbálhatták magukat, illetve igénybe vehették a fesztivál területén felállított ugrálóvárat. A vállalkozó kedvűek második világháborús és napjainkban is használatos fegyverek airsoft-másolataival vethették be magukat a helyiségharcba vagy a szabadtéri küzdelmekbe. A fesztivál számos egyéb érdekesség mellett színes zenei produkciókat is felvonultatott.

1596014215

A kétnapos rendezvény második napja a hősök napi megemlékezéssel vette kezdetét, amelyen Fodor Lajos nyugállományú vezérezredes, egykori vezérkarfőnök mondott emlékbeszédet az első és második világháborúban elesett tapolcai, illetve a második világháború során a tapolcai és a város környéki harcokban elesett amerikai, német, szovjet és magyar katonák tiszteletére. A megemlékezést szabadtéri tábori mise zárta.

A fesztivál első napján nagy sikernek örvendett a HM Zrínyi Nonprofit Kft. kitelepülése. A médiakamionban működtetett Gripen-szimulátor és a lézeres céllövészet számos látogatót vonzott, de hasonlóan nagy volt az érdeklődés a Zrínyi Kiadó könyvvásárán is.

1596014215