Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermeknap a Bikás parkban

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 30. 9:10

Idén is egész napos rendezvénnyel várta a gyerekeket és szüleiket május 29-én Újbuda önkormányzata. A kerületi gyermeknap egyik fővédnöke a honvédelmi miniszter volt. 

1596014211

A hagyományoknak megfelelően a Bikás parkban tartották a főváros XI. kerületének nagyszabású gyermeknapi rendezvényét. Május utolsó vasárnapján reggeltől estig családi vetélkedők, ügyességi játékok és szórakoztató programok vártak az érdeklődőkre. Az események több helyszínen zajlottak: benépesültek a streetball- és kosárlabdapályák, a sátrakban készségfejlesztő játékokat lehetett kipróbálni, és arcfestés, illetve kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket. A kalózos kalandtúra mellett életre keltek a népmesék, de bábautomata, greenbox fotózás, ugrálóvár, pónilovaglás és számtalan egyéb ingyenes program is várta a kicsiket és nagyokat.

1596014212

A rendezvényről természetesen a Magyar Honvédség sem hiányozhatott: az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság jelenlévő munkatársai mellett a HM Zrínyi Nonprofit Kft. médiakamionja is jelen volt a helyszínen repülőgép-szimulátorral és számos egyéb érdekességgel. Délután kilátogatott a Bikás parkba dr. Simicskó István is, aki Hoffmann Tamás kerületi polgármesterrel közösen a rendezvény fővédnöki feladatait látta el. A honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője köszöntötte a gyerekeket, és díjakat adott át a különböző rajz- és egyéb versenyek, vetélkedők helyezettjeinek. Simicskó István két különdíjat is felajánlott a rajzversenyhez. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba szóló családi belépőt a zsűri véleménye alapján különdíjjal jutalmazott legjobb versenyző kapta, a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola pedig a legtöbb – több mint hatvan – rajzot beküldő intézményként múzeumpedagógiai órával kibővített csoportos belépőjegyet vehetett át szintén a HM HIM-be.

A győztes rajzokból emlékül a kitelepült katonai szervezetek képviselői is kaptak.

1596014213

Fotó: Dévényi Veronika