Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiállításmegnyitó a Stefánia Galériában

Szöveg: Faragó Fanny |  2016. november 1. 18:12

A Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteményének „Art Műhelyek Historikus környezetben” című kiállítását október 27-én, csütörtökön nyitották meg Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Stefánia Galériájában.

1596022512

A kiállítást Sepseyné dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztályának vezetője nyitotta meg. „Az első Nemzetközi Művésztelepnek tizenegy tagja volt, azóta a létszám folyamatosan nő. A részt vevő művészek megismerhetik a települést, kapcsolatot teremthetnek a tágabb környezettel, ez a »lelke« a múzeumoknak. A vajai vidék csodálatos hangulata, változatossága és nyugalma ihlette őket, nem véletlen, hogy nagyon sok vajai motívummal találkozhatunk a képeken keresztül" – mondta.

1596022512

A válogatás a Vajai Téli Nemzetközi Alkotótábor műveiből és az Őszi Művésztelep munkáiból állt. A vendégek – többek között – csendéleteket, grafikákat és tájképeket tekinthettek meg. Az alkotások tus- és szénrajz, olaj-vászon és farosttechnikával készültek.

1596022512

A kiállításmegnyitón Aulechla József ezredes, a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Rekreációs és Kulturális Igazgatóság igazgatója, dr. Tamás Edit a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeum igazgatója, Tisza Sándor, Vaja Város polgármestere és Molnár Sándor, a Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény igazgatója is megjelent.
„Mindig szívesen látunk itt Budapesten Szabolcs megyei polgárokat. Nagyon jó a kapcsolat a Vajai Múzeum Igazgatósága és a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság között. Nagy örömömre szolgál, hogy Vaján ebben az évben második alkalommal rendeztek katonai alkotótábort és művésztelepet" – mondta Aulechla József ezredes.

1596022512

A megnyitóünnepségen közreműködött Bekker Dávid zongoraművész és Tósoki Anikó versmondó-előadóművész.

A kiállítás november 10-ig – vasárnap kivételével – mindennap megtekinthető, 13-18 óra között.

1596022512


Fotó: Rácz Tünde